Bemiddeling bij echtscheiding

Een scheiding is – op z’n zachtst gezegd – vervelend voor alle betrokken partijen. Als het besluit eenmaal genomen is dat partners niet meer samen door het leven kunnen of willen dan moet er veel geregeld worden.

Gevolgen
Het besluit om uit elkaar te gaan is een beslissing van twee volwassenen, maar dat besluit kan ook gevolgen hebben voor de omgeving en dan met name kinderen. Het ligt niet aan de kinderen dat ouders gaan scheiden en kinderen kunnen de scheiding ook niet voorkomen. Laat staan de relatie tussen de ouders herstellen. Tijdens een scheiding raak je als ouders gemakkelijk verzeild in een emotioneel gevecht waarbij dingen gezegd worden over de ander die eigenlijk niet bedoeld zijn voor kinderoren.

Scheidingsbemiddelaar
Als je wilt dat je er met je bijna-ex goed uitkomt en dat je kinderen zo min mogelijk last hebben van scheidingsperikelen, dan doe je er goed aan om niet alleen de scheiding goed te regelen bij de Scheidingsbemiddelaar maar ook om de kinderen te coachen. Dat coachen moet je niet zelf, als ouders, doen – jullie hebben tenslotte genoeg andere zaken om op te focussen – maar door een professional.

Een brief aan alle gescheiden ouders van Nederland:

Bijeenkomst
Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars staat voor jullie klaar om jullie in dit proces te begeleiden. Wij organiseren een bijeenkomst waarbij beide partners aanwezig moeten zijn. Tijdens deze bijeenkomst wordt de scheidingsprocedure uitgelegd en wat de partners eventueel zelf kunnen of moeten doen en wat de notaris-scheidingsbemiddelaar regelt. Verder wordt besproken hoe de bezittingen verdeeld worden, de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden worden geregeld net als een eventuele alimentatie en ouderschapsplan, de pensioenverevening komt aan de orde en bepaald wordt wie de kosten van de echtscheidingsprocedure voor zijn of haar rekening neemt.

Scheidingsconvenant
De afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant. Daarna zal met tussenkomst van een advocaat het verzoek tot echtscheiding worden ingediend bij de rechtbank en zal de echtscheiding uiteindelijk in de registers van de Burgerlijke Stand worden ingeschreven. De scheiding is dan officieel. Tot slot maakt Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars de vervolgakten op, zoals de akte van verdeling van het huis en eventuele nieuwe hypotheek, testamenten en notariële (zorg)volmachten.

Wij helpen je graag bij het vastleggen van je wensen. Kom langs, stuur een bericht of bel om een afspraak te maken.

Dag van de Scheiding
In het kader van de Dag van de Scheiding in september willen we graag nog even aandacht voor de kinderen van ouders die van plan zijn of bezig zijn te scheiden.

Voor informatie kun je terecht op de site van Stichting Villa Pinedo: www.villapinedo.nl

Gerealiseerd door WordPress Inspiro WordPress thema door WPZOOM